It is currently 11 Dec 2019, 04:06

All times are UTC+01:00
Post new topic  Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: ADE 2013
PostPosted: 21 Oct 2013, 19:37 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
Ben benieuwd waar jullie allemaal overdag en 's nachts geweest zijn en hoe jullie het vonden. Hoor over veel feesten tegenstrijdige berichten, maar over het algemeen meer positief.

Zaterdag Panama was in ieder geval erg goed weer. Volle bak maar niet irritant druk. Erg veel complimenten gekregen over de dj's van de kleine zaal ook. Vooral Soulfinder en System Divine zorgden dat een uitpuilende Studio goed los ging. :cool

_________________
Image


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 21 Oct 2013, 21:33 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 10 Jun 2005, 18:12
Posts: 2121
iemand nog Mr tenaglia geweest?

_________________
Brabantse Nachtu !!


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 21 Oct 2013, 23:23 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 19:23
Posts: 3166
Location: Gouda
Ik ben alleen zaterdag in Panama geweest... was weer veel te gezellig en idd niet irritant druk....
Vond alleen Hernan b2b Nick deze keer geen heel groot succes...

_________________
I love PoesUps!


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 02:49 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 23 Jun 2005, 23:39
Posts: 2530
Location: in mijn velletje
Donderdag innervisions in de trouw. Muzikaal te waanzinnig. Echt weer ongelofelijk wat er aan juweeltjes langskwam. Culoe de Song kende ik nog niet, top!

Vrijdag bijna naar seth troxler in de baut gegaan, maar we waren te gaar.

Zondag tenaglia. Was mijn eerste keer. Ik ken 'm alleen van z'n GU's en wat antieke livesets, en hij draaide behoorlijk stevig voor zn doen! Recht voor z'n raap house. Stelde voor mij zeker niet teleur. Miste soms wel wat diepgang, maar aan de andere kant was het gewoon prima beweeg-muziek.

_________________
beter te dik in je kist, dan een feestje gemist


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 10:01 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
panels en Q&A's overdag vond ik van een beschamend nivo.
vooral de "moderators" waren heel erg slecht, denk dat er geen geld was voor een gary smith dit jaar. maar kom op, kim benjamin (een fucking boekingsagente) als moderator? tenenkrommend.. of hardwell die tiesto a la ivo niehe de hemel inprijst? (nivo: "je bent geweldig he? vertel daar eens wat over?") nee, beetje jammer.
en de hitte in de zalen was letterlijk niet te harden. zelfs bij Moroder liepen mensen weg omdat de sauna nog koeler was.

next to that, hele fijne meetings gehad, vooral buiten felix meritis en de dylan om... as always. :) heel veel goeie contacten opgedaan, en vooral: mensen ontmoet die je normaal alleen van internet kent.

krafterk, wat niks met ADE te maken had op donderdag was ook geniaal trouwens. top 10 beste concerten ooit. punt.

gig in dusseldorf, ook geen ADE, was ook super.
hele slechte organisatie (geen vervoer ter plekke, geen pick up voor diner, geen vervoer terug naar hotel, hotel bleek niet betaald alleen gereserveerd) maar wel een leuk feest.. niet voor de boeken, gewoon aardig. leukste was nog dat er vrienden meegingen, waardoor het dragelijk en gezellig werd. :)

en toen de zondag. na 3 uur slaap in dusseldorf nogal een opgave, maar ik kreeg energie voor tien van het publiek.
een afgeramd vol club NL, van voor tot achter ging los alsof er geen morgen zou zijn.. beste feest in jaren! punt. :)

vreemd detail, ik heb voor het eerst in mijn leven een dj en haar aanhang eruit gezet.....
lola palmer, onthoud die naam.........nog NOOIT zon arrogantie meegemaakt van dj een aanhang.
had haar als vrienden dienst voor de boeker neergezet, maar wat een attitude. al die maanden niks van haar gehoord, ook op de avond zelf niet. toen ik om 21 uur aankwam, was ze er nog steeds niet. terwijl 21 - 22 haar tijd was... dus yoram mocht doordraaien. bleek na een half uur dat ze in een hoekje zat te wachten en zich aan niemand had voorgesteld. ik dacht dat het toeristen waren. toen ik vroeg (om half tien dus) waarom ze niet draaide, (zoals gepland, vanaf 21 uur) zij ze dat "er al een dj stond om 21 uur" .. uhhh, ja, dat is altijd toch zo? iemand begint, iemand neemt over? waarom draai je dan niet?
maar, mevrouw vond wel dat zij als ster wat later kon beginnen.. en stelde dit dus ook voor. misschien kon pete gooding wat tijd inleveren? ja daaaaag!!!!

ik zei dat ze gek was, en dat de tijden al maanden terug gecommuniceerd waren, en dat je niet zomaar iemands tijd over kon nemen.
toen 5 min later haar vriend / manager (?) verhaal kwam halen (en ik lekker lullig vroeg of dit soms haar eerste gig was) en me verzekerde dat ze in Rusland een superster was, heb ik ze vriendelijk verteld dat ze met zon attitude over mijn lijk ook maar een minuut zou draaien en weg moesten gaan.. en weg gingen zeg. wat een idioten.
jammer, maar weer geleerd dat ik mijn onderbuik moet volgen als iets niet goed voelt, zelfs als je iemand een plezier denkt te doen. de arrogantie.

hoe dan ook, niemand mistte haar en het was een legendarische avond. heerlijk.


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 10:07 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 27 Jan 2006, 20:55
Posts: 1484
Location: Hoogvliet
Vrijdag onverwacht naar Digweed geweest. Draaide vrij veel van zijn Versus cd die ik niet echt lekker vind. Muziekaal was het voor mij eigenlijk de laatste 2 uur boeiend.

Zondagmorgen moest ik nog even werken, dus zaterdag overgeslagen.

Zondagmiddag naar Tenaglia die in dezelfde Rabozaal als Digweed stond. Deze keer stonden er viptafels aan de zijkant van de dansvloer, waar ik normaal gesproken een schijthekel aan heb, omdat het voor de zogenaamde vips meestal een probleem is om in beweging te komen. En het ook totaal niks toevoegd aan een avond. Maar daar heb ik me de rest van de avond niet meer mee bezig gehouden...
De warm-up dj (Jon Rundel) was verschrikkelijk. Hij draaide beuktechno om mee op te warmen, wat een mongool :mad
Danny begon zoals hij zelf aankondigde met oldschool NY house. Veel onbekende platen van deze typische sound kwamen voorbij, afgewisseld met Chicago house en tribal. Daarna schakelde hij door naar vooral techno. Voor mij persoonlijk had hij wel wat minder techno mogen draaien, maar het is zijn kenmerk geworden de laatste jaren. Toch waren het geen hapklare brokken. Bij veel platen hoorde je toch dat het eigen edits of remixen waren.
Laatste uurtje ging hij de muziek draaien waarom in zo'n fan van 'm ben. Het tempo werd teruggschroeft en de dikke Tenaglia platen werden gedraaid. Hij ging nog bijna een half uur langer door, maar uiteindelijk was het even voor 0:30 afgelopen.
Sfeer zat er veel beter in dan bij Digweed de vrijdag ervoor, maar bij Panama haalde t het niet. Dit komt deels ook door de Rabozaal die weinig warmte en sfeer uitademt.

Toch had ik om 0:30 nog geen zin om naar huis te gaan. Ik kon met vrienden nog meerijden naar Elementenstraat waar een rave werd gehouden in een loods. Met Garnier, Karotte en Weiter op de flyer leek me dat een prima idee. Daar aangekomen zag ik een opening waar de uitsmijters ons niet zagen, dus sneakten we ff gratis naar binnen...Toch ff 30 euro pp bespaard :p
We kwamen op een feest waar de leeftijd wel ff wat lager was, maar dat kon de pret niet drukken. Bij een afgeladen Garnier stond het geluid echt bizar hard. Het was amper mogelijk te praten, maar daar begin je dan toch niet meer aan. Hij draaide een dikke set, met vrijwel geen eigen platen (zover ik de set gehoord heb). Ook hier lag het tempo redelijk hoog, maar swingde het zeker. Weiter moest om 4 uur pas beginnen, en dat was in de kleinere zaal. Eindelijk konden m'n oren ff tot rust komen na dat geweld bij Garnier. Weiter draaide weer heerlijke platen, wat eigenlijk wel spekkie naar m'n bekkie is. Jammer dat mijn vrienden om 5 uur naar huis wilde.....Had nog met Paulus mee kunnen rijden, maar ik had ook nog middagdienst maandag :lol

Digweed, Tenaglia, Garnier en Weiter.....kon het slechter treffen geloof ik :hat


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 10:17 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 27 Jan 2006, 20:55
Posts: 1484
Location: Hoogvliet
C-jay, Lola Palmer klinkt als een geile porno actrice :sex Ik ging dus net even op FB gluren, en ik denk dat het ook een prima carriereswich voor d'r zou zijn!!!


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 10:30 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
Exactly my thoughts. Je hoeft je niet af te vragen wat haar unique selling point is. Maar echt, de arrogantie van deze mevrouw.
En haar aanhang was echt lachwekkend, zo uit een Tarantino film gelopen.. ben niet snel pissig, maar als jonge gastjes als Yoram en doorgewinterde veteranen als Gooding voor nop draaien en ruim op tijd komen en zij met een attitude van hier tot Kiev met de neus omhoog binnenkomt en later wil gaan draaien, ben ik snel klaar met je.


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 10:32 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
trouwens bij kraftwerk het beste geluid ooit gehoord.
hard, maar spatzuiver. zelfs vooraan kon je met elkaar praten terwijl je overspoelt werd met het zuiverste laag en helderste hoog ever.
dikke thumbs up.
het 3D (geluid EN beeld!!) voegde ook echt wat toe.. krijg je ooit de kans, gaat dit zien.


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 10:49 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 23 Jun 2005, 23:39
Posts: 2530
Location: in mijn velletje
Diep, mee eens over Jon rundel.. was niet bepaald een gepaste opwarm set. Maar afgaand op zijn soundcloud denk ik dat het gewoon de verkeerde dj op de verkeerde plek is, hij draait gewoon altijd hard en uptempo. Dat laatste uurtje van tenaglia was wel echt super inderdaad. Iemand nog de naam van die rauwe acid klapper?

Mooi verhaal C-Jay. Wel vaag dat mevrouw of haar manager niet even aan de bel had getrokken toen ze in haar speeltijd in een hoekje zat te wachten. Misschien toch een beetje wereldvreemd, of komt het omdat ze iets teveel in rusland is geweest? Jammer dat het zo'n tuthola is die we waarschijnlijk nooit meer terug zien, haar soundcloud klinkt best nog o.k. en het is nog een aantrekkelijk vrouwpersoon ook.

Hoe klinkt 3d sound eigenlijk? Is dat bijv. net als die projecten van BT en Speedy J een tijd terug?

_________________
beter te dik in je kist, dan een feestje gemist


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 13:50 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
volgens mij was het een soort 5.1 eigenlijk.
werkelijk in alle rondingen van de locatie stonden speakers.
topgeluid!


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 17:34 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 17 Jul 2010, 17:56
Posts: 768
Woensdag heel rustig begonnen bij Colors, ga ik normaal nooit heen behalve met ADE. Boven Funkineven die lekker draaide en daarna hitjeskoning Bashmore en dus snel naar beneden waar Cinnaman echt supergoed draaide, werkelijk alle soorten muziek kwamen voorbij en dat prima in elkaar gemixt.

Donderdag om 13:00u in de Boiler Room aan de NES geweest, heel erg lame publiek en ik was met een vriendin de enige die nog een beetje bewoog terwijl er echt heerlijk gedraaid werd. Daarna door naar de volgende Boiler in Baut met Kristian Sibold en Gerd Janson b2b Prins Thomas. Het was echt superdruk maar ook echt heel goed. Het fijne bij de Boiler Room is dat je je eigen drank kan meenemen en dit dan ook gedaan. Uiteindelijk behoorlijk lam maar ik moest nog naar het MC Theater. Meegereden met Prins Thomas en daar een paar uur rondgehangen. Vervolgens om 5:00u richting de Trouw waar Ame en Dixon aan het draaien waren. Klonk erg goed al was het er echt superdruk!

Vrijdag Concertgebouw voor een stuk klassiek met Patrice Baumel, Henrik Schwarz en het Kamerorkest. Klonk allemaal best aardig maar ik vond het te lang. Na de pauze Darkside wat voor mij het absolute hoogtepunt was ooit. Nog nooit zoiets gruwelijks meegemaakt zie onder even het filmpje:Daarna nog even door naar Trouw maar dat vond ik niet heel erg bijzonder ofzo (logisch na zoiets)

Zondag lekker het wekkertje gezet voor de traditionele afsluiter in Trouw. Dit keer ging het al het hele weekend door. Ik kwam om half 9 binnen in de ochtend en het was erg rustig. Wel achter elkaar geniale sets gehoord van mr. Ties, Patrice Baumel, Olaf Boswijk, San Soda, Melon, John Talabot, Job Jobse en Mano Le Tough. Mano sloot af met Caribou, echt geniaal.Prima ADE dus, veel bekenden weer gezien en gesproken :)

_________________
It's JUST muzik


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 22 Oct 2013, 23:24 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 14 May 2011, 23:59
Posts: 1189
Location: Eindhoven
Leuke verhalen en die Caribou track is heerlijk, wist nooit dat deze van hem was :tune.

_________________
In the beginning there was Jack, and Jack had a groove...


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 23 Oct 2013, 02:27 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
Verslag over Tenaglia feestje
- ik wordt beschreven als de 'fan'
- het geeft me niet het gevoel van 'jammer dat ik dit gemist hebt' (ik lag ziek op bed)

http://www.dance.nl/features/special-re ... _4099.html

_________________
Image


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 23 Oct 2013, 08:59 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
Nou, niet echt een verslag inderdaad waardoor je denkt iets gemist te hebben. En echt mensen, na 25 jaar house en een Melkweg sinds 1970 is het toch &^%$#@ een schande en belediging voor je publiek en gast dj, als je als locatie zijnde het geluid niet goed hebt geregeled?

Ok, stel dat Danny inderdaad de boel te hard zet (wat me eigenlijk absurd lijkt, iemand met zo'n status), dan moet toch een technicus van de Melkweg ingrijpen? Onbegrijpelijk... geluid, apparatuur, aanwezige kennis / techniek: 3 dingen waar je nooit op moet bezuinigen.

Was er iemand van hier? Was het geluid inderdaad zo slecht?


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 23 Oct 2013, 09:59 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 27 Jan 2006, 20:55
Posts: 1484
Location: Hoogvliet
Oke het was geen Trouw qua geluid, maar echt slecht was het zeker niet. Het geluid was iig beter als bij Digweed. Bij Digweed viel de linkerkant nog een keer weg....
Bij Garnier daarna, dat was pas bruut. Ik heb het vooraan niet langers als een kwartier volgehouden. Had constant last van een kriebelende neus door de bass. En tot dinsdag met een suis in m'n oren rondgelopen....


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 23 Oct 2013, 10:56 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 11 Jun 2005, 07:38
Posts: 480
Location: Donner Pass
Klopt Diep geluid by Danny was beter ''2X zo hard als bij digger'' maar zeker niet zuiver...


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 23 Oct 2013, 15:59 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 23 Jun 2005, 23:39
Posts: 2530
Location: in mijn velletje
Ik ben meestal de eerste die begint te piepen over het geluid en deze keer was het toch best in orde. Stond ook niet te hard, ik had mijn oordopjes de hele avond in mijn broekzak gehouden. Maarja, ieder zijn mening.

_________________
beter te dik in je kist, dan een feestje gemist


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 23 Oct 2013, 19:42 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
haha! heerlijk hoe die meningen verschillen.
als je die review leest, zou je denken dat het echt ruk was.
kon het me bij Danny al bijna niet voorstellen..die heeft echt wel eisen.
misschien heeft de recensent jarenlang zonder dopjes gelopen? :)


Top
   
 Post subject: Re: ADE 2013
PostPosted: 24 Oct 2013, 11:05 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 27 Jan 2006, 20:55
Posts: 1484
Location: Hoogvliet
De recesent vond de opwarm dj Jon Rundel ook heel goed....
Geloof me, dit was echt de meest waardeloze opwarm dj die ik in jaren heb gehoord. (dat heb ik 'm duidelijk gemaakt ook op FB)
Hoe kan je nou knallende techno draaien als de deuren van een club net opengegaan zijn.......ja oke, op sommige edities van awake snap ik het, maar bij Tenaglia?? kan daar nog steeds kwaad over worden haha


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma