It is currently 11 Dec 2023, 23:36

All times are UTC+01:00
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: 24 Feb 2011, 21:58 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 12 Jun 2005, 02:02
Posts: 636
[right]Reviewer: Tomas Neil[/right]Artiest: Alessandro Diga
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.myspace.com/allesandrodiga[/url]
Titel: A. Kroxldyphvic
[color=black]Titel:[/color] B1. Not A Word
[color=black]Titel:[/color] B2. One Thing Missing (Friday Afternoon Mix)

Label: Outside The Box Music 047
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.outsidetheboxmusic.nl/[/url]


[center]Progressive techno![/center]
‘Outside The Box Music’, het label van Eelke Kleijn, is een aan ijzersterke reeks bezig. De laatste paar releases worden immers wereldwijd op heel wat gejuich onthaald en worden ook gedraaid door de grootste namen uit het wereldje. En te zeggen dat deze spectaculaire reeks begon met het debuut van Alessandro Diga op het label, uitgerekend dé man die verantwoordelijk is voor de allernieuwste release van ‘Outside The Box’: Kroxldhyphvic!

Eerlijkheidshalve toegegeven werd die vorige release van Alessandro Diga, de ‘Meltdown EP’, ook door mij enorm enthousiast behaald. Ik vergeleek deze producer immers niet voor niets met dat andere grote Nederlandse talent, Egbert. En dat schept natuurlijk torenhoge verwachtigen.


[center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/outsidethebox.jpg[/img][/center]
‘Kroxldhyphvic’, de titeltrack van deze EP en tevens ook onuitspreekbaar voor de meesten onder ons, moet deze dan ook proberen in te lossen. En dat lukt ook vrij aardig. ‘Kroxldhyphvic’ is immers een meeslepende & melodische techno track. Techno is misschien iets te zwaar maar het is alvast geen slappe tech house waar elk label tegenwoordig mee komt opzetten en het duistere kantje van deze track rechtvaardigt de term dan weer wel in mijn ogen. De opbouw is overigens quasi perfect en de sfeer die deze track met zich meebrengt maakt dit plaatje dan ook gewoon af.
Het begin van ‘Not A Word’ is dan weer iets ingetogener. Maar ook deze track komt vrij snel los en brengt alweer enkele melodische hoogtepunten met zich mee. Opnieuw worden er ook hoge punten gescoord op het vlak van opbouw. Tevens wordt er een geweldige sfeer neergezet in deze track met ditmaal als kers op de taart een geweldige break! Klasse!Afronden doet deze EP met ‘One Thing Missing’, weliswaar in de ‘Friday Afternoon Mix’, en dat zegt ook meteen genoeg. Ditmaal krijgen we wel een ietwat rustigere track voorgeschoteld. Melodisch nog steeds top maar toch een aantal BPM lager. Zoals de titel doet vermoeden, ideaal om rustig te beluisteren als je op de zetel ligt maar even goed geschikt voor de warming-up of after van een feestje!
Conclusie: Alessandro Diga bevestigt met deze EP zijn erg sterke debuut op OTB. Met zijn eigen stijl, noem het gerust progressive techno, is hij er immers alvast in geslaagd om mijn hart te veroveren. Zijn tracks zijn erg sfeervol, met opzwepende melodieën, en bovendien ook helemaal tot in de puntjes afgewerkt. De opbouw is nagenoeg steeds perfect en elke track is ook afgewerkt met heel veel oog (of is het nu oor in dit geval!) voor detail! Een producer om in het oog te houden dit jaar!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma